ONTDEK DE OMGEVING

Ten oosten van de stad Groningen ligt het natuurgebied ’t Roegwold en het Schildmeer. Samen vormen ze een gebied waar het goed toeven is. Je vindt hier rust en ruimte; je kunt hier prima wandelen, fietsen, zwemmen en zeilen. Het is een relatief jong gebied, wat nog volop in ontwikkeling is.

Natuurgebied ‘t Roegwold is een waterrijk gebied met veenmoeras, rietlanden, kleine bosjes en watervlaktes. Riet en water spelen de hoofdrol in ’t Roegwold, dat loopt van Kolham tot aan het Schildmeer. Van oorsprong was het een laagveengebied, daarna werd het landbouwgrond, maar de afgelopen jaren mag de natuur er haar gang gaan. Het is een heerlijk gebied om te wandelen of te fietsen, en erg geliefd bij vogelaars. In de wuivende halmen schuilen de blauwborst, het baardmannetje en de rietgors, maar je ziet er ook veel roofvogels en soms zelfs flamingo’s!.

Deelgebieden

In Ae’s Woudbloem is een gevarieerd landschap ontstaan met gras en struwelen, lage plassen en hoger gelegen zandkoppen. Hier liggen een aantal mooie wandelroutes over onverharde paden. De rietmoerassen van Tetjehorn herbergen vogelsoorten als baardmannetje en porseleinhoen. Bij het Dannemeer vind je het bekende en fotogenieke Knuppelpad.

Ieder seizoen is het uitzicht vanaf het Knuppelpad compleet anders. Watervogels, eindeloze horizon, zonsopkomsten en ondergangen, je maakt hier de mooiste foto’s. Het pad is relatief smal en daardoor ook spannend voor kinderen. Voor mensen die minder goed ter been zijn, kan het eng zijn. Halverwege is een bankje en uitkijkpunt.

Kom snel eens langs en laat je verrassen door de prachtige en afwisselende omgeving.

Voor meer informatie over de gemeente Midden-Groningen ga je naar: www.ontdekmiddengroningen.nl